Over Andrea

Ik ben Andrea de Jong, woon in Hilversum en ben taalnerd in hart en nieren. Al zeven jaar ben ik tekstschrijver, (eind)redacteur en vertaler Engels/Nederlands-Nederlands/Engels. Ik zet graag mijn tanden in verfrissende en authentieke content:

Andrea de Jong - © Tycho Müller | Tycho's Eye Photography

  • Pakkende on- en offline teksten
  • Blogs
  • Zakelijke én persoonlijke diepte-interviews
  • Album- en concertreviews
  • Tekstvertaling van/naar het Engels
  • Ondertitelvertalingen
  • Engelstalige teksten
  • Korte fictieverhalen
  • Gedichten

Daarnaast zet ik social media op doeltreffende wijze in en bereik zo je ideale doelgroep.

Bekijk een deel van mijn werk en neem vooral contact met mij op als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen.

Mijn werk en opdrachten

Sinds 2010 heb ik onder meer mogen werken voor Cutting Edge, RTL Nederland, Weirdomusic, Nobiles Media, de NCRV-gids, Blue Circle en Dutch International Schools. Zo schreef ik uiteenlopende on- en offline artikelen, cd- en concertrecensies, nam ik interviews af, was tekstvertaler Engels/Nederlands, online producer (webredactie, social media, videomontage), blogde ik en deed ik eindredactie over verschillende soorten teksten. Tot en met april 2017 was ik vier jaar lang tekst- en ondertitelvertaler en eindredacteur bij VSI Amsterdam. Sinds enkele maanden ben ik eindredacteur bij iClicks.nl, waar ik mijn tanden zet in alle online uitingen (websiteteksten, social media, e-mailmarketing) die dit online marketingbureau aan zijn klanten levert.

Mentor

Op de havodiploma-uitreiking zei m’n mentor het al: “Andrea de Jong… jij moet iets met schrijven gaan doen.” Verrast door zijn uitspraak kleurde ik rood op het podium. Ik deed vervolgens weinig met zijn advies en werkte vier jaar op enorm uiteenlopende plekken. Tot ik in 2007 na een eye-opening open dag van de HvA vol overtuiging koos voor de MIC-bachelor Redactie en Mediaproductie. Sindsdien ben ik niet opgehouden met ‘krabbelen’.
Bedankt, meneer Oosterbeek.

Liefde voor tekst en taal

Woorden en zinnen roeren mij. Ik word gelukkig van taal en teksten. En dus moet ik me begeven in een woordenwereld; die van perfecte zinnen, teksten en verhalen die doen beven en leven. Meer liefdes: muziek, koffie, mensen, films, natuur, series, interieur en kunst.

In 2011 sloot ik mijn opleiding af, met als hoogtepunten de minor Creatief Schrijven (fictie, te gek!) en zes maanden in het prachtige Edinburgh mogen zijn voor mijn scriptie; een onderzoek naar projectmanagement binnen het creatieve mediaproject Moving Targets voor Edinburgh College of Art (ECA).